Mikä on progressiivinen jättipotti?

Progressiivinen päävoitto eli jättipotti

Progressiivinen jättipotti, eli progressive jackpot, tarkoittaa kasvavaa jättipottia. Ehkä oletkin kuullut tai nähnyt, että monilla nettikasinoilla on kolikkopelejä, joista löytyy tavalliset pelit ja jättipottipelit. Saatat ehkä ihmetellä, että eikö kaikissa tavallisissa kolikkopeleissäkin ole jättipotti, niin että mikä ero näillä kahdella sitten on.

Tässä tulee vastaus. Tavallisessa kolikkopelissä on päävoitto, joka pysyy aina samana. Progressiivisessa jättipotissa taas summa kasvaa joka kerta, kun joku netissä pelaa kyseistä peliä. Tämä tarkoittaa sitä, että voittoluku nousee korkealle, usein pilviä hipoviin lukuihin, aina vaan korkeammalle, kunnes joku onnekas voittaa sen.

Mistä jättimäiset summat kasvavassa jättipotissa tulevat?

Ne kolikkopelit, joissa on progressiivinen jackpot, ottavat osan pelaajan pelatusta panoksesta ja lisää sen yhteiseen jättipottiin. Tämä summa usein koostuu panoksien osasta, joita on laitettu likoon monessa pelissä yhtä aikaa. Tämän takia voit myös nähdä luvun kasvavan huimaa vauhtia. Eli monet yksilöt pelaavat samaa peliä, ja heidän panostaan käytetään suuren jättipotin kasvattamiseen.

Joskus myös on niin, että jättipotti kasautuu useasta eri pelistä yhtä aikaa. Esimerkiksi DC Comicsin kolikkopelit ovat kaikki samaa sarjaa, ja tästä johtuen kaikki, jotka pelaavat progressiivista Justice League– tai progressiivista Superman -kolikkopeliä yhtä aikaa, osallistuvat jättimäisen rahasaaliin kasvattamiseen. Jos jackpotissa on mukana monta peliä, tämä kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että pelaajia on luultavasti enemmän, eli voittosumma on muhkea, mutta sen voittaminen on hiukan epätodennäköisempää.

Miten voit voittaa progressiivisen jättipotin?

Kasvavan jättipotin voit voittaa monellakin eri tapaa, tässä muutama esimerkki:

  • Yllätysvoitto: Näin voi voittaa progressiivisen jättipotin minkä vaan pyöräytyksen jälkeen, tuli siltä perusvoittoa tai ei.
  • Perusvoittotyyliin: Kohdalle voi osua progressiivinen jättipotti, kun saat tietyn symboliyhdistelmän, jolla voittaa muutenkin. Esimerkiksi videopokerissa saadessaan kuningasvärisuoran, tai pelissä Geisha Wonders, jos saa tähtikuviot samaan linjaan.
  • Bonuspeleissä: Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja saavuttaa bonusominaisuuden; esimerkiksi Mega Fortune -bonuspelissä pääsee keskelle pyörää.

Näiden voittomekanismien lisäksi on hyvä tietää, että jättipotin voittajaa koskee tiettyjä osallistumisehtoja. Esimerkiksi pelaajan on lyötävä vetoa tietyn verran, ennen kuin on mahdollisuus progressiiviseen jättipottiin. Tai että säännöllisillä pelaajilla on enemmän mahdollisuuksia voittaa progressiivinen jättipotti.

Kannattaa siis tarkastaa säännöt ennen pyöräyttämistä, jos haluaa mahdollisuuden voittaa muhkean jättipotin.

Muut jutut samasta aiheesta