Tämäkö simppeli vekotin on Suomen paras peli?

Jo legendaksi muodostunut Mansikka tuo jännitystä kaikenikäisten elämään. K-kaupan nurkalla hengaillessaan varmasti on lähes jokainen lyönyt koneeseen muutaman euron – tai jopa muutaman kympin.

Yksinkertaisuus on Mansikan valttikortti. Sitä yksinkertaisempaa hedelmäpeliä on Veikkaukselta vaikea löytää. Mansikassa on vain yksi voittolinja, tuplausmahdollisuutta ei ole, panostasoja on viisi ja päävoitto on 50 euroa. Eipä siitä peli yksinkertaisemmaksi muutu. Siinä, missä Mansikka on selkeä ja helposti lähestyttävä, menettää se kuitenkin vaativampien pelien ystävien mielenkiinnon.

RAY:n entisillä sivuilla 32-vuotias Kari tiivisti hyvin Mansikan ytimen. Hänen mukaansa Mansikka tarjoaa ”parin lantin verran jännitystä bensanhakureissulla ilman sen kummempia kommervenkkejä”. Juuri siitä Mansikassa onkin kyse: Pelaamisen nautinnosta ilman turhia ohjeistuksia ja monimutkaisia sääntöjä.

mansikkaMansikassa haetaan voittolinjalle kuvioyhdistelmän, jolla saa taulukon mukaisen voiton. Yhdistelmiä on tosin vain kahdeksaa erilaista, joten voittaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Voittoyhdistelmät ovat seuraavat:

  • 1 mansikka palauttaa panoksen kaksinkertaisena
  • Lehdet tai apilat kolminkertaisena
  • 2 mansikkaa kuusinkertaisena
  • Kolmoismansikat tai mansikkatanko 10-kertaisena
  • Mansikkakorit 30-kertaisena, ja
  • 3 mansikkaa 50-kertaisena.

Ennen pelin alkua valitaan panos. Täyspanostus on 1 euron, mutta pelata voi myös 20, 40, 60 ja 80 sentin panoksella. Kierros käynnistyy painamalla ”Käynnistys”-nappulaa.

Kun lukituspainikkeiden valot vilkkuvat, voi haluamansa kiekot lukita paikoilleen. Lukitusvaihtoehto tulee, kun linjalla ei ole vielä voittavaa yhdistelmää. Samaa valintapainiketta painamalla voi lukituksen peruuttaa.

Virallisten ja julkisten tietojen mukaan Mansikan palautusprosentti on kivat 92,6479%. Pelikoneautomaatille se on suhteellisen korkea lukema, vaikka ei vedäkään vertoja nettikasinoiden yli 95-prosenttisille palautuksille.

Vastaa